top of page

Mondkapjes in school

We zijn allemaal klaar met Corona, maar helaas is Corona nog niet klaar met ons. Vorige week gingen de nieuwe maatregelen in. Zo moeten we nu ook mondkapjes dragen op school. Op Werkenrode School is deze nieuwe maatregel ingegaan op dinsdag 6 oktober. Wij moeten het mondkapje op als we ons verplaatsen (Bij leswissel, in de gangen enz.). gelukkig hoeven we het mondkapje niet op in de klas.


Docenten moeten, als ze geen afstand van de jongeren kunnen houden, een mondkapje op. Ook mogen ze kiezen voor een scherm voor hun gezicht (een soort kap). Zo zorgen we samen dat we het Coronavirus onder controle krijgen. Zoals al eerder moeten we nog steeds afstand houden van elkaar.


Docenten moeten sowieso afstand houden bij de leerlingen. Voor de leerlingen geldt het dat ze geen afstand van elkaar hoeven te houden. Ook moeten we onze handen nog steeds regelmatig wassen en/of ontsmetten met desinfecterende handgel.


Leerlingen die een buitendeur vanuit de klas hebben, komen daar s’ochtends naar binnen, en aan het einde van de dag gaan daar ook weer naar buiten. Ditzelfde geldt voor de groene gang. Als we naar buiten gaan vanuit de klas, moeten we even een mondkapje op. Dit doen we om drukte in de gang te vermijden. Ook zijn de kluisjes en de rustruimte tijdelijk niet beschikbaar.

Als we ons aan deze maatregelen houden, krijgen we samen Corona onder controle!




36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kerst in Coronatijd!

Dit jaar vieren we kerst op een andere manier. Nu beseffen we echt hóe belangrijk kerstmis is met familie, mensen die je lief hebben, enzovoorts. Mensen hebben zoals ieder jaar een kerstboom in huis g

bottom of page